Omsättning på torsdag?

Omsättningssiffor på spelet står mig egentligen upp i halsen just nu. Orsaken till det är att väldigt många ser omsättningen som den främsta (för vissa enda) konjunkturmätaren i sporten. Publiksiffror och antalet hästar i träning verkar inte spela så stor roll. Så länge omsättningen är hög så är det ett tecken på att det finns ett brinnande intresse för hästsport ute i stugorna. Hmm, köper alla det där..? Däremot behöver ingen förklara vad spelet betyder för sporten – jag vet.

Med detta sagt kan jag ändå inte låta bli att grubbla lite på vad vi får för omsättning imorgon. Kanske kan Kalmartravets siffror från förra veckan ge en indikation. Där kördes fem lopp och totalomsättningen landade på 6,5 miljoner. V4-spelet omsatte 2,2 miljoner och LunchDubbeln drygt 1,2. Trion är ju helt ny för galoppen i år, den omsatte nära 1,4 miljoner förra torsdagen.

I höstas hade galoppens torsdagar en totalomsättning på närmare 3 miljoner kronor. Kan vi få upp trioomsättningen i 1 miljon kronor imorgon? Och totalen, vågar vi sätta skamgränsen vid 4 miljoner?

5 reaktioner till “Omsättning på torsdag?”

  1. Vi kan nog inte helt bortse från den rådande snålblåsten på arbets-och finansmarknaden. Folk i gemen börjar dra åt svångremmen, och att spela på hästar tillhör ju inte livet’s nödtorft. Läste någonstans att den enda affärsverksamhet som har vind i seglen är de fåtal skomakare som fortfarande halvsular skor !
    Så – jag sänker ”skamgränsen” inför morgondagen med 15% – till 3,4 MKr.

  2. Tore: Ekonomiska svackor brukar av tradition inte påverka spelmarkanden speciellt mycket. Men det är naturligtvis möjligt att jag lagt ribban för högt.

  3. 3.824.776:- blev det ! Under Din, men över min ”skamgräns” !
    På Trion fattades över 200.000:- för att nå miljonomsättning.

  4. Tore: Tyvärr är gapet mot travets 6,5 miljoner i största laget. Det hade känts betydligt bättre om vi hade passerat fyra. Bara att hålla tummarna för att det ökar när vi får större startfält.

Kommentarer inaktiverade.