Snart vet vi vem som är Årets Galoppör

I morgon fredag arrangerar ATG och SHK årets stora Hästgala i Göteborg. Då vet vi vem som blir vem som blir Årets Galoppör 2010. Undrar just om Sveriges hästsportjournalister – eller ska vi säga travsportjournalister (?) – har gjort samma bedömning som läsarna på den här bloggen? I så fall blir det Moe Green.

Personligen tycker jag det är jämnt skägg mellan Moe Green och Alcohuaz. Båda förtjänar helt klart titeln. Men deras prestationer är väldigt svåra att jämföra. Alcohuaz har tre Listed-segrar samt en andraplats i en fransk Grupp 3-löpning. Det är onekligen tuffa papper.

Moe Green har bara en Listed-seger, den i Svenskt Derby. Å andra sidan vann han samtliga tre lopp i Jägersros Derbyserie, i överlägsen stil till på köpet. Lägg därtill att han sprang in mest pengar ifjol. Det är inget snack om att Moe Green är en av de bättre treåringarna vi haft i Sverige på flera år.

Sedan ska vi så klart inte glömma bort Ellis Lad. Men jag har ändå lite svårt att se honom som en riktigt stark kandidat till titeln Årets Häst. Ellis Lad imponerade egentligen mer som treåring.

Själv ska jag inte till Göteborg imorgon så en eventuell rapport om hur det var på Hästgalan får ni i bästa fall läsa på annan plats.

> Se resultatet från Årets Häst-omröstningen här på galoppbilder.se

3 reaktioner till “Snart vet vi vem som är Årets Galoppör”

  1. ganska själv klart att det blir Moe green. Ger nog 10 mot ett i odds. men vad vet lilla jag Tack för ett bra galoppår iaf och ett bra jobb av av dig Stefan.

  2. Visst blir det Moe Green. 3 år på raken för Zawawi vore lite väl hårdsmält !

Kommentarer inaktiverade.