Pramms Memorial 2015

Idag blev startlistorna klara till Pramms-kvällen på Jägersro den 12 maj. Fältet i huvudloppet blev väl inte så tokigt, även om man alltid önskar sig mer i ett lopp av den här klassen.

Pramms Memorial

Hemmastjärnan tillika fjolårstvåan Hurricane Red är högst rankad och blir naturligtvis favorit i det 12 hästar starka gänget. Lennart Jr Reuterskiölds adept drog startspåret närmst railen. Om det är ett guldläge eller en fälla återstår att se.

Titelförsvarare är Rune Haugen-tränade Avon Pearl. Sexåringen har spenderat vintern i Dubai och avslutade sejouren med en god tredjeplats i tufft sällskap.

Hästen som sätter riktig färg på Pramms Memorial är naturligtvis engelske gästen Pearl Nation. USA-importen i träning hos Michael Appleby har vunnit hälften av sina fyra starter i år och har ett handicaptal på respektingivande 92.

Niels Petersen har tre hästar i fältet; Silver Ocaan, Plantagenet (vinnare 2013) och Energia Colonial.  Den förstnämnde gav Hurricane Red en rejäl match när de möttes för ett par veckor sedan. Men den gången bar Silver Ocean som bekant fyra kilo mindre.

Småintressanta är även Berling från Jessica Longs stall samt Fredrik Reuterskiöld-tränade Giftorm. Båda har tagit fina placeringar i Dubai under vintern.

PRAMMS MEMORIAL (GR 3) 2015 1:A PRIS 400 000,  1730  dt
1 HURRICANE RED (IRE)  h 5 Jacob Johansen (LJ Reu)
2 PEARL NATION (USA)  v 6 Andrew Mullen (Mi App)
3 PLANTAGENET (SPA)  h 8 Per-Anders Gråberg (Ne Pet)
4 FUNINTHESAND (IRE)  v 6 Adrie de Vries (HI Lar)
5 BERLING (IRE)  v 8 Dina Danekilde (Je Lon)
6 KASBHOM (GB)  v 5 Nicolaj Stott (Ka Ste)
7 ENERGIA CENTRAL (BRZ)  v 8 Jan-Erik Neuroth (Jo Lar)a
8 SILVER OCEAN (USA)  v 7 Elione Chaves (Ni Pet)
9 GIFTORM (USA)  v 5 Oliver Wilson (Fr Reu)
10 ENERGIA COLONIAL (BRZ)  v 8 Nelson De Souza (Ne Pet)
11 AVON PEARL (GB)  v 6 Rafael De Oliveira (Ru Hau)
12 JUBILANCE (IRE)  v 6 Eduardo Pedroza (Be Ols)

4 reaktioner till “Pramms Memorial 2015”

  1. Svensk galopp värnar om amatörtränarna?? När väl en amatör har en häst med i prams så skrivs de bara om proffstränarnas hästar. Något lite kan det gått stå om om amatörtränaren och hennes häst. Kanske sporrar fler amatörtränare.

  2. Den här bloggen har inget med Svensk Galopp att göra! Här skriver jag mina högst personliga idéer och åsikter. Sedan får du naturligtvis ha synpunkter på om jag inte nämner alla hästarna. Själv gillar jag att hålla bloggtexterna relativt korta. Heter du förresten Frankel? Det tror jag inte på. 🙂

  3. Tar tillbaka de om svenskgalopp, jag som inte läste ordentligt För min egen del som inte är
    Jätteinsatt i galoppsporten så hade jag tyckt det varit trevligt att få veta lite om dom mindre så kallat kända hästarna resp tränarna, för fast man inte är som sagt jätteinsatt så vet jag ändå vem hästarna du nämner ovan är

  4. En närmare presentation av alla hästarna får du förhoppningsvis i programmet som kommer ut senare i veckan. Men några sådana ambitiösa ambitioner har tyvärr inte jag i det här forumet.

Kommentarer inaktiverade.