Vilken dag!

Oj, vilken dag! När jag sådär lagom såsig efter en tuff derbyhelg spatserade in på Täbys sekretariat vid lunchtid fick jag sannerligen ett rejält uppvaknande. Jag blev snabbt uppmärksammad på att det var ett extrainkallat styrelsemöte med ett gäng brännande frågor på agendan. Sedan har det varit en hel del diskussioner om både det ena och andra under eftermiddagen.

Men jag har en bestämd känsla av att alla är eniga i just en fråga. Att arbetet med ett nytt och demokratiskt styrt Svenskt Galopp måste fortgå. Nu finns liksom inga alternativ eller någon återvändo. Vår vackra och fängslande sport engagerar redan väldigt många människor i vårt avlånga land. Förhoppningsvis är vi ännu fler om några år. Alla med olika viljor och väldigt skilda förutsättningar. Att nå någon form av konsensus inte alltid någon enkel uppgift. Men på något sätt tror jag att de första grundstenarna redan är lagda för att på ett demokratiskt tillvägagångssätt nå ett samförstånd i vår organisation.

Jag är dessutom helt övertygad om att en betydande majoritet av aktiva, hästägare och andra galoppintresserade på det hela taget är väldigt positiva till de förändringar som gjorts det senaste året.

Som jag skrev på bloggen för bara någon vecka sedan; galoppsporten måste fortsätta utvecklas på bred front i hela Sverige med Göteborg, Malmö och Stockholm som självklara utgångspunkter. Det är nu vi har chansen och förutsättningarna. Alla andra alternativ kan inte betraktas som något annat än ett misslyckande och ett jättekliv bakåt.