Årets Galoppör och Årets Jockey

På fredag arrangeras ATG:s stora hästgala på Rondo i Göteborg. Själv ska jag inte närvara. Jag har helt enkelt inte blivit bjuden. Hur som helst, på fredag får vi äntligen veta vem som blir Årets Galoppör 2011!


Blir det Peas and Carrots?

Som alla säkert känner till är det medlemmarna i Sveriges Hästsportjournalisters Klubb som utser vinnaren. Resultatet är än så länge en väl bevarad hemlighet. Men jag antar att vi redan nu kan gratulera Lennart Jr Reuterskiöld. För nog måste titeln stå mellan hans båda hästar? Inget ont om Luca Brasi och Let’sgoforit, men deras meriter kan väl ändå inte räcka hela vägen?

Däremot är jag mer osäker på om det blir Peas and Carrots eller Uppercut Action. Det beror liksom på hur hästsportjournalisterna (som nästan uteslutande är travsportjournalister) röstar. Trots allt så lutar det nog mest åt Peas and Carrots.

För första gången ska även Årets Jockey utses. Nominerade är Jacob Johansen, Per-Anders Gråberg, Valmir De Azeredo och Fredrik Johansson. Här vågar jag inte ens gissa. Vem tror ni tar hem titeln?

Trots att jag hoppar över Göteborg lär det ändå bli ett intensivt veckoslut för min del. Jag tänkte delta på lördagens omdiskuterade ”framtidsspaning” på Täby Galopp – trots att jag inte uppfyller ålderskriterierna… Men jag är naturligtvis där som representant för Svensk Galopp.

Sedan är det inte omöjligt att jag droppar in och förevigar SGS championfest på kvällen. Sist men ingalunda minst väntar nio spännande vinterrace på söndag så helgen är definitivt räddad!