Sköna 90-tal!

Många hävdar att det var bättre förr. Ibland är jag faktiskt benägen att hålla med. Under det glada 90-talet gick LördagKomben som tåget och omsättningen ökade sisådär en halv miljon varje år. Entusiasmen fann liksom inga gränser.

Tidigare idag skickade Täbys eminente referent David Crona över detta härliga YouTube-klipp till mig. Här serveras vi utvalda godbitar från TV-programmet Vinnarhålet. En liten bit in i sändningen hamnar vi plötsligt på Jägersros stallbacke där Jägersros referent Christian Holm, spelpromotorn Anna Fischer och skicklige tipstern Bengt Jalveke talar sig varma för galoppens nya spelsuccé. Christian Holm är faktiskt så entusiastisk att han nästan rycker mikrofonen från intervjuaren!

Jag roade mig lite med att kolla upp vilket lopp det handlade om. Det tog inte så lång tid innan jag insåg att det måste vara LördagsKomben den 22 mars 1997. Med facit i hand gick det väl sådär för Jalvekes Komb-tips. Favoriten Savings Bank fick nöja sig med en sjätteplats under Kim Andersen. Travelling Shoes och Janos Tandari kom sjua och Nisse Lindgrens Mushtak med Fredde på ryggen blev nia.

Just det här loppet minns jag faktiskt mycket väl. Av den anledningen att jag senare på kvällen satt tillsammans med Susanne Berneklint på flyget upp mot Stockholm och hon var inte helt belåten med att ha torskat på målfoto mot skrällen See You med Anette Svensson i sadeln. Komben gav för övrigt 105 gånger och omsättningen nådde 1,5 miljoner.

Those were the days!

2 reaktioner till “Sköna 90-tal!”

  1. Underbar litet klipp! tiden går hej och hå!omsätning på 1,5 miljon låter högt! Hur är det med Anette S rider hon ff? Var väl nån olycka förra året?

  2. @björn Anette bröt benet ifjol. Skadan läker långsamt och jag tror inte att hon har förnyat jockeylicensen.

Kommentarer är stängda.