Throwback Thursday vecka 17 2015

Mitt engagemang i galoppsporten ligger sannolikt mer bakom än framför mig. Så då tänker jag att det kanske kan vara lämpligt att använda bloggen till att plocka fram gamla godbitar ur mitt ganska digra bildarkiv.

Erroll

Någon har kanske noterat att Täby Galopp arrangerar Anzac Cup på söndag. Den här bilden är från just det loppet, närmare bestämt 2010. Jag tror faktiskt att det var premiärupplagan. Jag minnns dessutom att det var en varm och solig vårdag. En sådan dag som är gjord för kapplöpningar.

Hästarna som strider är två av Täbys största profilhästar, båda med ett namn som börjar på E. Ja, de flesta har säkert redan klurat ut att det är Erroll och Eldfote. De båda svenskfödda hästarna stred sida vid sida över större delen av upploppet. När mållinjen skars skilde det inte mer än ett huvud mellan de två. Men det var Erroll och Leonard Rios som fick ta emot hyllningarna i vinnarcirkeln samt en prischeck värd 50 000 kronor.

Erroll avslutade nyligen tävlingskarriären med 16 segrar och drygt 2,7 miljoner på meritlistan. Samtliga starter var i Patrick Wahls regi. Eldfote gjorde sin sista start i november 2011. Då hade han tagit 11 segrar och sprungit in 1,3 miljoner.

Premiärdagen på Göteborg Galopp 2002

Premiärdagen på Göteborg Galopp

Det har varit väldigt mycket snack om Göteborg Galopps framtid de senaste veckorna. Förmodligen finns det inte många som sett så många lopp på banan som jag. I vilket fall är jag bombsäker på att ingen annan fotograferat fler lopp på Göteborg Galopp. Bilden ovan är från premiärdagen den 13 juli 2002. Med några få undantag de inledande säsongerna har jag varit på plats samtliga tävlingsdagar sedan dess.