Nu kickar vi igång vårssäsongen!

Så där ja! Då var den korta viloperioden över. Nåja, vila och vila? Själv har jag egentligen jobbat på som vanligt. Dock i ett något lugnare tempo.

Igår skickades årets sextonde täbyprogram in till tryckeriet. På söndag sparkar vi närmast metaforiskt igång huvudsäsongen. För utöver fem välfyllda race är det även stor ”Kick Off” för Riksgaloppen. Det senaste ryktet säger att runt 600 personer har anmält sitt intresse. Det är fullständigt strålande siffra. Räkna med att det blir välfyllt i såväl restaurang som på publikplats!

Om vi kikar lite på loppen ser de klart intressanta ut. Åtminstone ur ett spelperspektiv. Riktigt synd att vi inte kunde arrangera V4 redan från fösta dagen. Då hade vi säkert fått en väldigt fin totalomsättning. Nu får vi nöja oss med en betydligt blygsammare siffra.

Treårslöpningen utnämner jag till eftermiddagens mest intressanta lopp. Här aviserar Fredrik Reuterskiöld-tränade Charmed Star årsdebut. Jag gissar att USA-importen i grunden är den mest kapabla hästen i fältet. Men att form ofta slår klass är en gammal sliten klyscha i vår sport. Janne Petterssons Carona har inte gjort några fel så här långt och nosade ut Painters Easel på mållinjen i slutet av februari. Tredje raka? Tommy har hela tre hästar i fältet. Mest nyfiken är jag på speediga Mint Condition, som inte gjorde bort sig bakom hästar som Karakorun och Isotria ifjol.

Imorgon torsdag startanmäls det till nästa veckas lunchpremiär på Jägersro. Ett par lopp ser tyvärr lite tunna ut på anmälningslistan. Det är i och för sig inte speciellt ovanligt så här på våren. Men låt oss hoppas att det dyker upp några ”eftersläntrare”. En skaplig V4-omgång lär det väl bli hur som helst.

Då ser listorna klart bättre ut inför nästa söndag på Jägersro. Alla ”riksgaloppare” där ute har all anledning att titta närmare på Zerena Apachelöpning, en treårsnovis över raska 1 200 meter. Bland de anmälda hästarna hittar vi nämligen Freckenham Ted, Luckyreno och Street Band. Jägersros tre Riksgalopphästar i samma lopp. Det kan bli något alldeles extra!

4 reaktioner till “Nu kickar vi igång vårssäsongen!”

  1. HaHa…Ja det hade nog blivit betydligt bättre o välfyllda lopp om man skrev Proppar som var något att ha.Det verkar bli 4 lopp och det enbart för att man skall kunna ha en V-4 till Tv sändningen…1 lopp med 4 hästar 1 med 14 1 med 15 1 med 7.Det ena 3 års loppet är efter propp ändringar tydligen inte med (För anmälda i derby Paketet Noviser-Ändrades till att gälla alla Noviser Skandinavien uppfödda med en minskad Prissumma om 30,000 kr)Sen trodde jag att samma regler gällde på Täby som på Jägersro.Täby ställde in 3 års finalen med hänvisning till för få anmälda Det var minst 4 anmälda.Men det var för få Loppet togs bort….Nu en Sto handikap 72 4 Startanmälda Loppet blir av.Ja det är ju klart man undrar vad det är som gäller?.Sen kan man ju tänka att det kan bero på att Stora banan öppnar för träning 2,5 vecka innan Premiären samt minskade Trp bidrag för gästande hästar att vi inte får ihop fulla fält.Nej det hela börjar bli riktigt tråkigt faktiskt…Hoppas på bättring!

  2. Kollade precis anmälningarna via SG sidan (Anmälningar) Då fanns ej loppet Stohandikap med längre.Sedan tidigare så var det ju bara 4 lopp kvar som det såg ut men nu bara 3.Man får ju hoppas på Proppändringar eller något så att vi får ihop loppen.

  3. Stefan: Jag kollade precis den preliminära startlistan. Det blir en hygglig tävlingsdag trots allt. Det går sällan att dra för stora slutsatser med anmälningslistor som underlag. Det brukar nästan alltid trilla in ett gäng på slutet i och med att loppen fortfarande är öppna för efteranmälan. Så även i det här fallet. Stohandicapen, som inleder V4-spelet fick exempelvis sex hästar. De resterande loppen fick 7, 10 respektive 13 hästar. Ingen katastrof med andra ord. Samtidigt kunde det naturligtvis vara ännu bättre.
    Min gissning är att kriterierna för att upphäva en löpning kan variera något mellan Täby och Jägersro. Det vore naturligtvis önskvärt med en gemensam policy här.

  4. Tack för ditt snabba svar.Det var kul att det gick att få ihop loppen.Då får vi bara hoppas på att det inte blir för många strykningar…Men som sagt tack för ditt snabba svar. 🙂

Kommentarer är stängda.