Samma nyhet men två helt skilda rubriker

Mindre lunchgalopp i TV.
Mer V75 i TV.
Visst är det lite märkligt hur samma nyhet kan kommuniceras på två helt olika sätt?

Jag tänker naturligtvis på dagens stora snackis om att Kanal 75 ökar sin bevakning av V75-dagarna i TV4 samtidigt som de upphör med trav- och galoppsändningarna på vardagsluncherna.

Det här är naturligtvis inga glada nyheter för galoppen. Jag gissar att det dessutom finns många mindre travbanor runt om landet som kan hålla sig för skratt. Lunchsändningarna på vardagarna har varit ett viktigt fönster för många av sportens mindre aktörer. För galoppens del har onsdagsluncherna börjat bli ett både framgångsrikt och väl inarbetat koncept.

Samtidigt är det inte så svårt att förstå varför ATG och Kanal 75 tvingas ta det här beslutet. Spelet på trav och galopp har tyvärr varit vikande det senaste året. För att hålla kvar prispengarna på nuvarande nivåer måste ATG inte bara skära ner på kostnaderna utan även försöka bryta den negativa speltrenden. En svårknäckt ekvation.

Ett försök är lägga ytterligare fokus på flaggskeppet V75, spelformen som står för de i särklass största intäkterna för såväl trav som galoppsporten. Om det lyckas återstår naturligtvis att se.

Efter en lång dag på Hästsportens Hus tänkte jag logga ut för idag. Imorgon är det lunchtävlingar på Täby Galopp. Får jag några minuter över bjuder jag kanske på ett 1+1-system…