Säsongspremiär

Start Jägersro

Vintergaloppens vara eller inte vara är en fråga som delat galoppsverige under många år. Oavsett hur det ligger till med den saken tycker jag själv att det är något speciellt med säsongspremiärer.

Efter ett tävlingsuppehåll på fyra månader har både de två- och fyrbenta aktörerna i sporten hunnit ladda om batterierna. Spelarna har glömt fjolårets förluster och den numera relativt lilla publikskara som gillar att följa sporten på plats brukar vara extra angelägna att besöka banan.

Den här veckan är det alltså dags! På onsdag arrangerar Jägersro ett lättare lunchprogram med fem löpningar. En alldeles lagom mjukstart för mig som jobbar. Men ganska klurigt för spelarna. Hur var det nu? Färsk form slår väl alltid klass?

Alla som gillar hindersport kan ge sig ut till natursköna Strandängen vid Ringsjön på lördag eftermiddag där det rids en steeplechase. Ja ni läste rätt; en (1)! Det lär vara en officiell löpning, men jag kan inte hitta någon startlista på Svensk Galopps hemsida. Om vårsolen skiner och om jag inte har något annat för mig är det möjligt att jag åker dit.

Jägersros riktiga vårpremiär är på söndag. Det blir ett fullmatat program med nio löpningar och både V4 och V5-spel. Let’sgoforit, Årets Häst 2015, ska ge bort mycket vikt mot sina konkurrenter i Skånska Trängregementets Minneslöpning. Men Dubai-formen lär väl räcka en bit?

Hurricane Red står över Norra Skånska Regementets Minneslöping, förlöpningen inför Pramms Memorial. Den 1 600 meter långa uppgörelsen kan ändå bli en spännande match mellan främst Giftorm, Giovanni Boldini och Silver Ocean.

Söndagens tävlingar avslutas med en Supertrio där ATG puttar in 100 000 kronor extra i potten. Så här långt har den upphottade spelformen inte varit någon succé. Om inte omsättningen lyfter ganska snart tror jag tyvärr att Supertrion blir relativt kortlivad.

Det var allt för nu. Om jag har tid och lust återkommer jag eventuellt med lite 1+1-tips senare i veckan.