Uppstart och planering

Jägersro

Nu har galoppsäsongen så smått börjat komma igång i Skandinavien. Jägersro har redan hunnit arrangera två tävlingsdagar, Täby Galopp öppnade upp huvudsäsongen med en lunchomgång i onsdags och inom kort galopperas det även på Övrevoll och Klampenborg.

Det är alltid intressant att notera vilka tränare som förberett sina hästar bäst inför säsongsstarten och likaså vilka som inte har gjort det.

På Jägersro är det främst Fredrik Reuterskiöld som utmärkt sig med fyra segrar. Därefter följer Hans-Inge Larsen, Jan-Erik Pettersson och Bodil Hallencreutz med vardera två vinnare. Om den här trenden håller i sig återstår att se om några veckor.

Med en fin trippel var det tveklöst tränare Caroline Malmborg som kunde vara mest nöjd efter onsdagstävlingarna på Täby Galopp. På tal om Täby Galopp. Championstriden lär bli ganska kort på banan i år med tanke på att det bara tävlas fram till maj månad.

Själv har jag så smått börjat få klarhet i vilka tävlingsdagar jag kommer att bevaka i år. På Jägersro fortsätter jag ungefär som vanligt. Jag tror att jag är inne på den 24 säsongen nu. Däremot har jag sagt att jag helst inte vill både skriva och fotografera i samband med stordagar som Pramms och Derbyt. Det blir nämligen ofta i mastigaste laget och arbete långt in på småtimmarna. Så förhoppningsvis slipper jag skriva.

Även på Göteborg Galopp blir det antagligen som vanligt. På den banan har jag bevakat samtliga säsonger sedan premiärdagen 2002. I år kommer Göteborg Galopp att arrangera sju tävlingsdagar. Jag har alltid gillat tävlingsdagarna på Göteborg Galopp. Ett problem under alla år har dock varit arbetsförhållandena, som är direkt dåliga i jämförelse med Jägersro och Täby.

Däremot ser det ut att bli ganska få besök i Stockholm i år. Lite tråkigt eftersom jag gärna skulle vilja behålla en hyfsad bevakning av galopptävlingarna i Sverige. Som det ser ut just nu kommer jag endast upp till Gärdet (1/6), Premiären på Bro Park (19/6) och Scandinavian Festival of Racing (9-11/9). Sedan blir det eventuellt även en tur upp till Strömsholm den 11 juni. Däremot kommer jag att skriva de flesta tävlingsreferaten från både Täby och Bro. Men det gör jag hemma från Skåne.

Tyvärr kommer jag även att följa finaldagen på Täby Galopp (Tribute Day) hemma från datorn. Från början var det tänkt att jag skulle fotografera den dagen, men av olika anledningar blev det ändrat för någon vecka sedan. Lite trist med tanke på att jag jobbat på banan så mycket.

Men strunt samma. Nu ser vi närmast fram emot en ny tävlingsdag på Jägersro den 24 april. Sedan är det snart Pramms Memorial!