Några reflektioner från smygpremiären på Bro Park

Igår var det smygpremiär på nya Bro Park. Har ni förresten funderat på att banans namn inte avslöjar vilken verksamhet som bedrivs på platsen? I motsats till Jägersro Galopp, Täby Galopp och Göteborg Galopp. Är det bra eller dåligt?

Hur som helst. Alla vi som följde tävlingsdagen från livesändningen fick nog inte så många intryck med oss. För många var det säkert en besvikelse. Allt vi fick se var loppen och resten av tiden en vy över banan. Därför blev också mitt referat på SGs hemsida ett rent tävlingsreferat. Alla andra intryck och reflektioner fick jag tyvärr lämna därhän.

Från kameran på läktaren såg det ut att vara väldigt få personer på plats. Men vad jag senare på kvällen fick se via bilder som folk tagit var det en väldigt missvisande bild. SG anger ingen publiksiffra i resultatet och förmodligen var det ingen som räknade.

Nu var det kanske en medveten strategi att inte visa upp för mycket av anläggningen i sändningen. Det var ju trots allt en testdag. Förhoppningsvis blir allt mycket bättre den 19 juni då det är riktig premiär. Och då kommer jag att vara på plats.

Själv har jag inte satt min fot på Bro Park sedan december 2012. På den tiden hette platsen Önsta Gård. Då låg det ca 20 cm snö på åkrarna runt herrgården. Därefter sade SG upp avtalet med mig och några fler besök blev liksom inte aktuella. Det kommer att bli spännande att återvända när allt är klart. Men den 19 juni är antagligen helt fel dag att studera anläggningen mer i detalj.