Med fokus på de treåriga hästarna

I söndags var det äntligen vårpremiär på Jägersro. Ett tecken på att galoppsäsongen igår på allvar. Från och med nu och de närmaste månaderna kommer det så klart att vara fullt fokus på de treåriga hästarna. För vem vill inte vinna det 100 Svenska Derbyt.

Tin Man kan definitivt vara en treåring vi kommer att få se i Derbyt. Trots orutin lyckades den nästan vita treåringen vinna direkt i debuten. Och sättet han gjorde det på skvallrar om att han kommer att stå distans. Jag noterar att Fredrik Reuterskiölds adept fick 76 i handicap efter söndagens insats.

76 fick även Hans Adielsson-tränade Roxy Sky efter sin seger i säsongsdebuten. Irlandsimportens distansförmåga kan var begränsad, men det återstår att se.

Det reds även två riktigt intressanta kvallopp i söndags. Snabbast var Fredrik Reuterskiöld-tränade Plata O Plomo som tillsammans med Zagharit från Jessica Longs stall avverkade de 800 meterna på 0.49,8. Den sistnämnde är halvsyster med Inaya.

Det andra (eller egentligen första) kvalet gick på 0.50,6. Och även här kom hästar från stallen F Reuterskiöld och J Long, Hansmajestät och Vividmind, in på samma tid.

Imorgon onsdag är det tävlingar på Bro Park. Stall Patrick Wahl har ett par intressanta namn till start. I lopp 4, en treårsmaiden, årsdebuterar Magic Johnson, som var god fyra i auktionslöpningen och dessutom bara var slagen med en längd av Stureplan tidigare på säsongen.

Ytterligare en högintressant treåring från stall Wahl är Stop The Wages i lopp 6. Stoet har 88 i handicap och var fyra i miljonloppet Goffs Premier Yearling Stakes ifjol. Hon avslutade tvåårssäsongen hos tränare Brian Meehan med en sjätteplats i Grupp 2-löpningen Criterium de Maisons-Laffitte. På pappret ska hon bara cantra hem loppet på Bro Park.