Blir det dansk seger i Svenskt Derby?

Red Cactus efter segern i Svenskt Derby Trial

Det finns en hel del som talar för dansk seger i Svenskt Derby, som rids på Jägersro om några veckor. Med tanke på hur Red Cactus lekte med motståndarna i Derby Trial tidigare i veckan tror jag att Bent Olsens adept kommer att bli svår att besegra. Carlos Lopez placerade Red Cactus längst bak i fältet och när USA-importen fick marschorder rundade han hela fältet på ett mycket övertygande sätt.

Värsta utmanaren i skrivande stund är väl en annan dansk häst, Queen Rouge från Marc Stotts stall. Stoet har tre viktorior på lika många starter i år. Hon gjorde två starter på Jägersro som tvååring och känner alltså banan. Men om hon verkligen står full distans återstår att se.

På tal om onsdagens tävlingar. I kvalet fick vi se en riktigt fin insats av Da Karla från Vanja Sandrups stall. Skimmelstoet glänste ordentligt när hon avverkade de 800 meterna på 50 sekunder blankt. Här kan ägarkonsortiet SGS III, som skördat så fina framgångar de senaste åren, ha ytterligare en häst för de större loppen.

Da Karla kvalar

Högsommarvärmen ser ut att ligga kvar några dagar till. Ser att det ska bli närmare 30 grader varmt när Women Jockeys World Cup avgörs på Bro Park på söndag. Ungefär lika varmt som på Jägersro i onsdags. Det är knappast optimalt, varken för hästar eller aktiva.

Slutligen vill jag bara nämna att mitt referat från onsdagens tävlingar på Jägersro blev ganska misslyckat. Fram till lopp 7 var ljudet i vinnarcirkeln så pass lågt att det endast gick att höra små fragment av vinnarintervjuerna. Problemet är knappast nytt men det ställer verkligen till det för min del. Jag har egentligen inga problem att göra ”dubbla” jobb under tävlingsdagarna, men för att allt ska klaffa måste så klart förutsättningarna finnas där.

Det var allt för den här gången. Trevlig fortsättning på sommaren!