Läs tipsen med en nypa salt

Nu stundar ett par intensiva tävlingsdagar. Vi inleder med Täby Galopp lördag kväll och fortsätter med Göteborg Galopp söndag lunch. Helgsysselsättningen är med andra ord räddad…

Som alla säkert redan läst är samtliga gräslöpningar flyttade till dirttrack på Täby imorgon. Det har varit mycket surr om gräsbanan den gångna veckan och nu är förutsättningarna som de är. Några hästar kommer att profitera på ändringen medan andra kommer att förlora på den. Det är ofrånkomligt.

Spelar du på galopp gäller det alltså att vara extra uppmärksam och läsa tipsen med viss försiktighet. Uffes programtips och Fredriks tips i Ronden är exempelvis båda baserade på gräs som underlag. Detta gäller för övrigt även tränarintervjuerna.

Själv har jag inte riktigt hunnit läsa in mig på loppen. Förhoppningsvis hinner jag göra det imorgon förmiddag.