Throwback Thursday: Pramms Memorial 2008

Peas and Carrots besegrar Maybach i Pramms Memorial 2008

Ibland händer det att jag plockar fram äldre bilder från arkivet. Det kan ju vara kul att återuppliva gamla minnen från alla år i galoppsporten. Eftersom Pramms Memorial rids på söndag och att det dessutom råkar vara torsdag kan det ju vara väldigt passande med en Throwback Thursday. 

Året var 2008 och Pramms Memorial hade en samlad prispott på en miljon kronor. Jägersropubliken bjöds på ett riktigt härligt upplopp där hemmafavoriten Peas And Carrots besegrade Täby-gästen Maybach med ett huvud. Trots det var Manuel Santos säker på sin sak för han lyfte sitt spö i en härlig segergest i god tid före mållinjen. Eller handlade det kanske bara om ren eufori…?

Peas and Carrots vinner Pramms Memorial på Jägersro

Peas And Carrots hade en helt fantastisk karriär hos Lennart Jr Reuterskiöld och sprang totalt in 6,2 miljoner kronor, primärt åt sin ägare Omar Zawawi. Det skulle bli fler framgångar senare i karriären och Peas And Carrots utsågs även till Åres Häst.

Men han var förmodligen som bäst just vid den här tiden. För bara ett par veckor senare reste Final Appearance-sonen upp till Täby och besegrade självaste Appel Au Maitre i Stockholms Stora Pris.