Pramms Memorial på söndag och säsongspremiären avklarad på Göteborg Galopp

Plata O Plomo inför Pramms

Som jag antydde i föregående bloggpost tänkte jag åtminstone hålla den här bloggen vid liv genom att skriva några rader då och då. Min prioritet är egentligen att hålla det så kort och pretentionslöst som möjligt. Annars kommer jag aldrig att komma till skott och skriva nya bloggposter.

I och med säsongsstarten på Göteborg Galopp i söndags är nu tävlandet igång på alla svenska banor. Vi har redan fått se några hyggliga hästar ute på ovalerna och mer lär följa.

På söndag rids Pramms Memorial (L) på Jägersro. Loppets rids ovanligt tidigt, redan klockan 14.16. Det måste väl vara någon form av rekord för ett så stort lopp? Plata O Plomo (hcp 92) imponerade i senaste starten och jag tror att grållen kommer att få axla favoritskapet. Men tyska gästen Wonnemond med ett handicaptal på höga 96 kan bli en tuff nöt att knäcka. Sedan blir det spännande att se vad årsdebuterande Gold Tyranny (hcp 94) kan uträtta över en distans som möjligen är i kortaste laget.

Fjolårsvinnaren I Kirk (hcp 95) ser ut att ha en toppchans i Lanwades Stud Jägersro Sprint (L). Stall Castro har hela tre av de åtta hästarna i fältet; Breakdancer (91), Land’s End (89) och Riwaj (86).

I söndags var det som tidigare nämndes säsongspremiär på Göteborg Galopp. Nytt för i år var en uppfräschad ledvolt och vinnarcirkel. Förhoppningsvis är den nya både säkrare och mer funktionell. Men personligen tyckte jag nästan att den gamla smälte in bättre i den speciella miljö som Göteborg Galopp erbjuder. Men vad vet jag, det är kanske bara en vanesak och det blir antagligen annorlunda när den nya läktarbyggnaden är på plats.

Ny ledvolt och vinnarcirkel på Göteborg Galopp

Vädret var väl sådär. Blåsten och kylan bidrog kanske till att det var ovanligt glest på publikplats för att vara en premiärdag på Göteborg Galopp. Inte heller spelomsättnigen var mycket att hurra över. Med tuff konkurrens från en V75 omgång på Charlottenlund nådde V64-omsättningen – trots Jackpot – endast upp till knappt 1,2 miljoner kronor. Många i galoppen hade nog hoppats på att de nya V64-söndagarna skulle bli ett lyft. Men vad jag kan se – nuförtiden är det ganska svårt att få fram totalomsättningen på tävlingsdagarna – ligger spelet på ungefär samma nivå som söndagarna ifjol då vi hade V4 och V5.

Nåväl, nog skrivet. På onsdag är det lunchtävlingar på Bro Park, på lördag rids en steeplechase på Blommeröd och så avslutar vi veckan med storlopp på Jägersro. Vi ses på banan!