Toklång tisdag

langdagTisdagen kan bara definieras som toklång. Det började med att jag vaknade abrupt och alldeles för tidigt av att hela huset skakade. Århundradets största jordbävning var det visst. Nåja, trots allt lite småcoolt att man fick uppleva en sådan.

Efter lite småjobb hemifrån under förmiddagen drog jag in till Jägersro vid halv tolv och spenderade sedan de följande elva timmarna på banan. När lunchens fem travlopp var avverkade bjöd Jägersro på ett generöst julbord. Jo, det får definitivt godkänt!

Stärkt av ett ordentligt energiintag återvände jag upp till Jägersros pressrum och hann bl a ranka loppen inför helgens övningar på Täby Galopp. Två polska hästar i TrioKomben för övrigt. Om det tycker jag inte… Ja, absolut inte för att de råkar komma från Polen, snarare av den enkla anledningen att de är helt omöjliga att värdera. Mina journalistkollegor höll för övrigt med.

Tja, sedan fortsatte kvällen med V65 och ytterligare elva travlopp. Jag lämnade banan vid 22-tiden. Totalt omsattes 18,5 miljoner kronor på Jägersro under tisdagen, varav drygt sex på lunchen, inte illa alls.

På tal om spel. Jag pratade lite med Jägersros ordförande Claes Lundell och VD Lars-Åke Mårtensson om den nya spelutredningen. Det verkar som om man från ATG och sportens sida är klart nöjda med vad som presenterats. Bortsett från en sak: Ett ev verkställande ligger ett par år framåt i tiden och med tanke på hur situationen ser ut på spelmarknaden i dagsläget så är det lite väl sent. Annars får jag intrycket att de idéer som presenteras i utredningen är förankrade både på EU- och på regeringsnivå. Så på det hela taget ska nog alla som jobbar aktivt i trav- och galoppsporten vara förhoppningsfulla – åtminstone så här långt…

Nu har tisdagen precis övergått till onsdag och jag är strax färdig med alla uppgifter. Bara några småsaker till…